Създадоха нов най-дълъг мотоциклет

Създадоха нов най-дълъг мотоциклет

29.08.2011 10:47:53

Рекордът за най-дълъг мотоциклет в света беше подобрен, след като британецът Колин Фърз конструира 22-метров мотор и очаква да бъде вписан официално в „Книгата за рекорди Гинес”, подобрявайки категорично старото постижение от 13.72 метра.

За своето изобретение, Колин Фърз е използван скутер, като го е разделил на две и в последствие е монтирал множество допълнителни алуминиеви рамки, за да направи възможно качването на цели 25 пътника.

Юбилейна версия на Harley-Davidson V-Rod

Юбилейна версия на Harley-Davidson V-Rod

26.08.2011 12:49:59

По случай десетата годишнината от появата на модела V-Rod, легендарната американска компания Harley-Davidson пусна негова специална версия, наречена Anniversary Edition.

Байкът се предлага единствено в цвят Brilliant Silver Pearl, като освен това се отличава от серийния модел по наличието на модифициран преден оптекател, нестандартни странични панели, задни LED светлини и нови джанти с дизайн пет двойни спици.

Мотоциклет Hyundai – защо пък не?

Мотоциклет Hyundai – защо пък не?

25.08.2011 09:26:14

Вече сме виждали концептуални разработки на какви ли не мотоциклети, с лепнати на тях емблеми на популярни автопроизводители. Затова едва ли ще ви учуди проектът на корейски дизайнер за байк с марка Hyundai.

Кореецът Мин Сеонг Ким не разкрива защо е избрал точно марката Hyundai и дали проектът има нещо общо с автомобилната компания, както и не съобщава никакви подробности за евентуалните технически характеристики и динамични възможности на машината.

Метеорит за Harley-Davidson – чиста сделка

Метеорит за Harley-Davidson – чиста сделка

24.08.2011 10:05:50

Вероятно много пъти сте чували израза „Няма да ти падне от небето”, но при някои хора се случва точно така, какъвто е и случаят с 63-годишния американец Джим Грифи, жител на град Кебът, щата Арканзас.

Джим буквално е направил сделката на живота си, разменяйки намерен в собствения му двор метеорит за мотоциклет Harley-Davidson. Въпреки че байкът е стар и моделът му не се съобщава, пенсионираният американец е останал предоволен.

Швед трансформира тотално едно BMW K 1600 GT

Швед трансформира тотално едно BMW K 1600 GT

23.08.2011 16:57:37

След като талантливият къстъм майстор Стелан Егеланд спечели второ място в престижния конкурс European Bike Building Championship, с така наречения Harrier, той реши да се пресели в САЩ, където този тип мотоциклети се радват на особена почит.

Harrier е харесан от жител на Калифорния, който е побързал да си го купи, а това е вдъхновило Егеланд да се захване веднага с нов проект. Къстъм байкът е наречен Slugger, а за негова база е използвана немската машина BMW  K1600 GT.

Piaggio MP3 Touring – време за промени

Piaggio MP3 Touring – време за промени

22.08.2011 10:59:31

Със своите повече от 100 000 продажби, регистрирани само за последния месец 1 200 в Италия, триколесният скутер MP3 се превърна в истинска златна мина за Piaggio, което е и основната причина да получи нова версия, наречена Touring.

Скутерът се отличава от стандартния модел с естетически и функционални промени, като ще е наличен в изпълнения Touring Sport, Touring Business и Touring LT. Нови са предната решетка, дизайнът на предпазното стъкло, уголемените ръкохватки, седалката и сребристото покритие на колелата.

Scorpion показа новата си каска Exo-1000 Air

Scorpion показа новата си каска Exo-1000 Air

18.08.2011 12:47:16

Популярният производител на мотоциклетни каски Scorpion разпространи информация за най-новия си модел Exo-1000 Air, чиито основни характеристики са лекота, здравина и практичност.

От компанията твърдят, че шлемът се поставя много лесно и е изключително комфортен при носене. Освен това при него е използвана новата вътрешна облицовка тип Kwikwick2, както и модерната система за вентилация Airfit Concept®.

Harley-Davidson Night Rod Special – горещо видео

Harley-Davidson Night Rod Special – горещо видео

17.08.2011 13:47:20

Легендарният американски мотопроизводител Harley-Davidson разпространи горещ рекламен клип на обновения си модел Night Rod Special, който е оборудван с 1 250-кубиков двигател, чиято мощност е 125к.с. при 8 250об/мин.

Излишно е да разказвам историята от видеото, като само ще спомена, че в него участват кучета, при това доста лоши кучета.

Aprilia Scarabeo отново модернизиран

Aprilia Scarabeo отново модернизиран

16.08.2011 11:34:07

Aprilia Scarabeo се появи на пазара през 1993г. и беше един от първите ширококолесни скутери. Оттогава са продадени над 750 000 бройки от модела, което го превръща в най-популярният на италианската компания.

Една от основните причини за успеха на Scarabeo е фактът, че от Aprilia ежегодно правят модернизации по него, а при модел 2012 виждаме както естетически, така и технически подобрения.

Harley-Davidson показа стар прототип на триколка

Harley-Davidson показа стар прототип на триколка

15.08.2011 12:47:12

В музея на Harley-Davidson в Уисконсин беше изложена доста интересна концепция на трайк, наред с много други единични експонати, част от колекцията „Collection X”. Машината е наречена Penster и е разработена съвместно с легендарния създател на хот-рот автомобили Джон Бутера.

Всичко започва през 1998г., когато Джон Бутера сглобява първия прототип Penster, наподобяващ модела Can-Am Spyder на канадската компания Bombardier, но разполагащ с накланящи се на завои предни колесници, като тези на Piaggio MP3.

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg