Автор: admin
Публикувано на: 20.09.2010 11:17:49

Рейтинг:

Aprilia
През 2011г. Aprilia ще въведе в продуктовата си гама нова версия на модела Dorsoduro, която разполага с 1 200-кубиков двигател и ще се предлага успоредно с по-малкия Dorsoduro 750.

На външен вид Dorsoduro 1200 не се различава съществено от малкия си брат, като е претърпял само леки промени по оптекателите, но затова пък е оборудван с новия V90 двигател, притежаващ множество съвременни технологии.

Агрегатът разполага с електронна система за впръскване на горивото Ride by Wire, течно охлаждане, четири клапана на цилиндър и Twin Spark. Модерните технологии му позволяват да доставя мощност от 130к.с. при 8 700об/мин. и максимален въртящ момент 115Нм. при 7 200об/мин.

Както и при Dorsoduro 750, двигателят е монтиран в рама, чиято основна част е стоманена, а в зоната на опашката е алуминиева. За разлика от по-малкия си брат обаче, Dorsoduro 1200 има напълно регулируемо окачване с марка Sachs.

По отношение на спирачките, Aprilia Dorsoduro 1200 използва отпред 4-бутални радиални механизми на Brembo с 320мм. плаващи дискове, а отзад - еднобутален с 240мм. диск.

За сигурността на водача и пътника пък се грижат ABS, съчетана с технологията ATC (Aprilia Traction Control), регулираща мощността според пътните условия и сцеплението на гумите с настилката.

Галерия Aprilia Dorsoduro 1200
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg