Автор: pavel
Публикувано на: 25.04.2011 22:16:12

Рейтинг:

Volkswagen

Отдавана се носят слухове, че немският концерн Volkswagen има намерение да навлиза на пазара на двуколесните превозни средства, като той нито потвърждаваше, нито ги отричаше, но ето, че в крайна сметка той представи концепция на електрически скутер.

Така нареченият E-Scooter направи дебют на изложението в Шанхай, като това въобще не е случайно, тъй като той е предназначен за употреба в големите градове и вероятно именно мегаполисите в Китай ще са неговите основни пазари.

Volkswagen E-Scooter е оборудван с 350-ватов електромотор, позволяващ развиване на скорост от 48км/ч., и комплект никел-метал-хидридни батерии. Според разпространената информация, скутерът има автономия от едва 40км., но немците са твърдо решени да му сменят батериите с по-мощни, за да увеличат пробега.

По принцип от Volkswagen планират техният нов продукт да се появи на пазара в края на 2012 година, като вероятно серийният модел ще претърпи някои промени. Въпреки че по план цената на електрическия скутер трябва да е под 1 000 долара, това едва ли ще е възможно, тъй като само настоящата батерия струва 500 долара.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg