Автор: admin
Публикувано на: 09.03.2010 23:57:28

Рейтинг:

Революционна
Хайсайд ситуациите са едни от най-големите причинители на тежки катастрофи с мотоциклети, които в много случай водят до фатален край. В такава ситуация дори и Валентино Роси да е яхнал байка, той много трудно би могъл да го овладее, не че не го е правил.

Британската фирма Brit Brothers обаче съобщи, че е създала революционна седалка, която помага на водача да се задържи на нея при хайсайд ситуация и да не бъде изхвърлен от мотоциклета.

Според разпространената информация, така наречената Chicane Saddle може да се монтира много лесно на спортните байкове, като има функцията да се настройва според размерите и специфичните нужди на конкретния водач.

От Brit Brothers поясняват също, че седалката не само спомага за по-дълго задържане на водача върху байка, но също така подобрява аеродинамиката и улеснява завоите. Chicane Saddle действа на принципа на ролки, които се въртят, като водачът дори не трябва да се повдига при завои.

Все още не е доказано обаче дали технологията наистина действа, но ако се окаже така, то бъдете сигурни, че първи от нея ще се възползват състезателите в световните шампионати, като MotoGP и SBK.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg