Автор: pavel
Публикувано на: 15.09.2011 07:30:02

Рейтинг:

Последният

След като през 2010-та беше продаден на търг мотоциклет Brough Superior от 1929г. за сумата от 286 000 лири, сега отново има подобно предложение, при това на последния представител на тази марка, произведен в родната си Великобритания.

Въпросният мотоциклет също е от модела SS100, с какъвто в миналото е поставен рекорд за скорост от 207км/ч., но се очаква неговата цена да е далеч по-скромна, в порядъка на около 100 000 лири.

Компанията Brough Superior е основана през 1919г. от британеца Джордж Бро и е функционирала до 1940г. Марката се смята за Rolls-Royce сред мотоциклетите, като през периода на нейното съществуване са произведени над 3 000 екземпляра. В момента обаче са останали по-малко от 1 000, като повечето не са в движение.

Джордж Бро е бил състезател, дизайнер и шоумен, а създаваните от него мотоциклети, освен че се славели с високо качество, били напълно уникални, тъй като всеки един се изработвал ръчно, според желанията на клиента. Самият Джордж оставял лично подписа си върху всеки мотор, а ако някой не отговарял на неговите изисквания, бил връщан за преправяне.

Моделът Brough Superior SS100 е в състояние да развива скорост от 160км/ч., а по-малкият му брат Brough Superior SS80 – 130км/ч. Цената на тези мотоциклети била непосилна за обикновените хора, които тогава работели за 3 лири на ден, докато тяхната стойност била в диапазона 130-180 лири. Имайте предвид, че под марката Brough Superior са произвеждани също мотоциклети с кош и дори 85 автомобила.

Последният британски Brough Superior е обявен за продан
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg