Автор: vladi
Публикувано на: 15.03.2011 11:12:22

Рейтинг:

Piaggio

Италианският концерн Piaggio, който е собственик на Derbi, е взел решение да затвори завода на компанията, намиращ се в Испания. Засега не се съобщава какво ще е бъдещето на марката, като е ясно само, че за момента производството ще се премести в Италия.

Derbi е каталунска мотоциклетна компания, основана през далечната 1920г., а през 2001-ва премина в ръцете на Piaggio. В момента за нея работят само 230 души, които вероятно ще бъдат освободени.

От Piaggio твърдят, че причината за преместването на производствените мощности е, че по този начин ще се повиши ефективността на производството и мотоциклетите на Derbi ще засилят своята конкурентноспособност в Европа.

Според представители на испанските профсъюзи обаче, действията на Piaggio са продиктувани от плановете на концерна да прехвърли част от производството си във Виетнам. Това би довело до съкращаване на персонал в италианските му заводи, а целта на закриването на фабриката в Испания е да се намали техният брой, като се прехвърли сглобяването на Derbi в Италия.

Галерия Derbi (завод)
Piaggio затваря завода на Derbi в Испания
Тагове: Derbi, Piaggio
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg