Автор: admin
Публикувано на: 06.06.2008 15:55:36

Рейтинг:

Нови

Италианската компания Aprilia презентира в Милано два нови модела скутери - Sportcity One и Sportcity Cube.

Sportcity One се позиционира като напълно обновен скутер от начално ниво, който според производителите "поставя нови стандарти за съотношението между цена и качество". Гумите със среден размер, спортният дизайн и екологично чистият, мощен двигател превръщат Sportcity One в отлично решение за придвижване в града.

Още от пръв поглед си личи, че One е истински член на фамилията Sportcity. Той е оборудван с по-компактно, но все така отлично защитаващо предно стъкло, голяма и здрава седалка с анатомична форма, дръжки за пътниците, удобно място за краката и един от най-големите багажници в класа, побиращ дори пълнорамерна каска. Изобщо максимален простоор в ограничено пространство.

Рамата на скутера е класическа, стоманена, осигуряваща здравина, уверено управление и високо ниво на активна безопасност. Хидравличната вилка е с ход от 85 мм. и се справя отлично с неравностите по пътя.

Sportcity One има предни и задни джанти с размери 120/70/14. Предната спирачка е дискова, с диаметър 220 мм., а задната - барабанна, с диаметър 140 мм.

Скутерът се предлага с два агрегата - 50 и 125 кубиков. И двата с въздушно охлаждане, отговарящи на екостандарта Euro3. Мощността на 125 кубиковия вариант е 10,84 к.с., максималният въртящ момент - 10,04 Нм при 7000 об./мин., а максималната скорост, която може да развие - 90 км/ч.

Двигателят на 50 кубиковата версия е с мощност 4,22 к.с. и максимален въртящ момент 3,66 Нм при 6500 об./мин. Изключителната му икономичност позволява изминаването на над 40 км. с 1л. гориво.

Размерите на Sportcity One са: височина 1950 мм., ширина 740 мм., междуосие 1385 мм., височина на седалката 775 мм. Обемът на резервоара е 7,5 литра. Моделът се предлага в четири цвята - черен (Aprilia Black), сребрист (Excalibur Silver), син (Wave Blue) и жълт (Supreme Yellow).

Другото предложение на Aprilia - новият двуместен скутер Sportcity Cube разполага с 300 кубиков, едноцилиндров двигател. Скутерът е изцяло нов модел в семейството на Sportcity и е предназначен за жителите на големите градове, които са уморени от задръстванията.

Sportcity Cube е с 15-инчови джанти (предната 120/70, а задната 130/80). Отпред има два 260 мм. спирачни диска, а отзад - също диск, но с размер 220 мм. Мощността на двигателя е 22,5 к.с. при 8000 об./мин., а максималният въртящ момент - 22 Нм при 6500 об./мин.

Двуместният скутер ще се предлага в четири цвята - сив, сребрист, син и черен. Типично в стила на Aprilia, за новия модел се предлага сериозна колекция от аксесоари.

 

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg