Автор: admin
Публикувано на: 14.01.2009 10:49:04

Рейтинг:

KTM

KTM показа няколко концепции, които ще развълнуват любителите на превозни средства за забавления и приключения. Проектите са дело на студенти от австрийския университет по промишлен дизайн FH JOANNEUM. Ето по малко иформация за всяка една от концепциите:

KTM AX е четириколесен офроудър, който е в стила на популярния модел на компанията - X-Bow. Той се задвижва от хибридна система с четири независими електродвигателя, по един за всеки колесник. Машината има голям пътен просвет, подсилени гуми и много здраво окачване.

KTM SR 85 Deuce – футуристична концепция, която също е с четири колесника, като  KTM AX, но за разлика от него е едноместна и е предназначена за пистови състезания по улиците на градовете. Това превозно средство се захранва от електродвигатели с много висок въртящ момент.

КТМ CX представлява воден джет от бъдещето, който се задвижва от гъсеница, подобна на тази при моторните шейни. При спиране машината потъва до нивото на коленете и се издига чак когато потели.  Интересна особеност е, че КТМ CX може да се движи и по кални терени на сушата.

КТМ 360° - изключително лек и маневрен мотоциклет, чиято вилка се върти на 360 градуса, от където идва и неговото име. Концепцията е абсолютно безшумна, тъй като е с електродвигател, а седалката и е сгъваема.

KTM Ascender е летящо превозно средство, което може да се задържи във въздуха 30 минути, където да развие максимална скорост от 120км/ч. Ascender се захранва от газова турбина, а тягата идва от три перки.

КТМ Barracuda е концепция на състезателна лодка, която е подходяща както за професионалисти, така и за пълни аматьори, благодарение на изключителната сигурност, гарантирана от гъвкавите стабилизатори на Barracuda.

Галерия KTM Design Projects
Тагове: KTM
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg