Автор: admin
Публикувано на: 23.04.2009 00:09:54

Рейтинг:

Vectrix
Комапнията Vectrix, която е най-големият производител на елeктроскутери в Света, изпитва сериозни финансови затруднения. Според неофициална информация, собствениците на дружеството обмислят варианти за продажба, намиране на нов инвеститор или сливане.

Ръководството на Vectrix е взело всички необходими мерки за намаляване на разходите, като през следващите няколко месеца ще бъдат съкратени и 60 служители. Финансовите затруднения са започнали още през 2008-ма и се дължат основно на значителната инвестиция, направена през предходната година, за стартиране производството на първия електрически максискутер.

Vectrix Corporation е основана през 1996г., като има седалища в САЩ и Италия, а производствените и мощности са разположени в САЩ и Полша. Компанията е създадена с цел развитие на превозни средства, отделящи нулеви вредни емисии, а в последствие се е съсредоточила върху мотоциклетите

Първият максискутер Vectrix се появи през 2007г. и е с електромотор с мощност 26,8к.с. Машината развива 99км/ч., но при тази скорост консумацията на енергия от батериите значително се покачва. Основният проблем на модела е, че максималното разстояние, което може да измине с едно презареждане е 65км/ч.
Галерия Vectrix
Vectrix изпитва финансови затруднения
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg