Автор: admin
Публикувано на: 30.04.2008 15:41:35

Рейтинг:

Световни
Празникът на скутерите Vespa се състоя от 24 до 27 април в района на италианските градове Палермо и Чефалу. Събитието, което вече се превръща в традиция, буквално напълни околностите на двата града със скутери от различни модели и поколения.

В "Дните на Vespa" са участвали над 5 000 ентусисти и любители на скутерите от 15 държави и три континента. Феновете пристигнали от Австрия, Хърватска, Франция, Белгия, Канада, Германия, Великобритания, Норвегия, Сан Марино, Швейцария, Португалия, Унгария и Тайван, но не всички имали възможност да дойдат с любимата си Vespa. Скутерите по време на празника били "само" 500.

За всички участници била организирана пешеходна разходка до историческия център на Чефалу и посещение на археологически разкопки. Скутер-екскурзии са завели празнуващите до известнa местна гробница, винарна и картинг писта, на която желаещите можели да изпробват възможностите на своята Vespa. Още екскурзии, състезания и два зрелищни парада със скутери в Чефалу и Палермо са изпълнили четирите дни на празника.

През "Дните на Vespa" е можело да се видят на живо вече легендарни машини, като Vespa ET3 от 1975 година и други редки модели.

Компанията Vespa стартира своята дейност през 1946 година, като до момента е произвела над 17 милиона скутера, повечето от които все още могат да бъдат срещнати в движение по улиците на цялата планета.
Галерия Vespa World Days
Световни дни на Vespa в Италия
Тагове: Vespa, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg