Автор: admin
Публикувано на: 19.03.2009 23:22:55

Рейтинг:

Скутер

Легендарната марка Lambretta е доста добре позната сред старите фенове на мотоциклети в Европа. Тя е популярна най-вече с това, че на базата на нейните скутери, се създават супербързи машини.

Последната разработка, базирана на нейн модел е дело на британския клуб „100 mph Lambretta Club”. Максималната скорост, която може да развие превозното средство е 180км/ч., като това е постигнато чрез форсиран двутактов двигател, с работен обем 250куб.см.

Основната причина любителите да създадат прототипа е той да се превърне в най-бързият драгстер на разстояние четвърт миля. Ако съдим по това как тунингованата Lambretta „скъсва” автомобил Ferrari F40, което е заснето на видеото, то най-вероятно тази цел ще бъде изпълнена.

Първият мотоциклет на Lambretta се е появил на пазара през 1947г., а в последствие компанията започва да произвежда също триколки и велосипеди. През 1972-ра тя обявява фалит, но по-късно е възродена под името Lambretta S.A. и е базирана в Лугано (Швейцария). В момента серийната гама на марката включва скутерите Pato (PT) 125 и Pato (PT) 150.

 

Галерия Lambretta
Скутер Lambretta по-бърз от Ferrari
Скутер Lambretta по-бърз от Ferrari
Скутер Lambretta по-бърз от Ferrari
Скутер Lambretta по-бърз от Ferrari
Скутер Lambretta по-бърз от Ferrari
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg