Автор: admin
Публикувано на: 17.01.2010 20:05:51

Рейтинг:

Ръждясал
По време на изложение за класически мотоциклети във Великобритания, което ще се проведе през месец април, ще бъде представен мотор на компанията Hildebrand & Wolfmuller, който ще бъде продаден на търг от Bonhams.

Аукционната къща се надява да вземе за него около 60 000 лири стерлинги, въпреки че екземплярът е покрит изцяло с ръжда. Причината е, че машината е произведена през далечната 1895г., което означава, че тя е на цели 115 години.

Мотоциклетът е един от общо 800-те произведени от този модел до 1897г., когато е свален от конвейра, поради слаб интерес към него, породен от високата му цена. За последно той е използван през 30-те години на миналия век.

Редкият модел е оборудван с четирицилиндров двигател, с работен обем 1 488куб.см. и водно охлаждане. Мощността на агрегата е 2,5к.с. и се достига при 240об/мин., а максималната скорост, която може да развие мотоциклетът е 48км/ч.

Моделът на Hildebrand & Wolfmuller е разработен и патентован през 1894г., но производството му е стартирало година по-късно. Негови създатели са немските дизайнери Хайнрих и Уилям Хилдебранд, като за проекта са им помагали авиоинжинерът Алоис Волфмюлер и неговият механик Ханс Гисенхоф.
Галерия Hildebrand and Wolfmuller
Ръждясал мотоциклет на 115 години се продава на търг
Читателски коментари

Анонимен 2010-01-18 14:14:15 0 отговори

Анонимен

За това и 5лв. няма да дам

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg