Автор: admin
Публикувано на: 02.12.2009 10:35:38

Рейтинг:

Peugeot
Френската компания Peugeot е първата в света, която вкара в серийно производство електрически скутер. Това се случи още през 1996г. с модела Scoot'elec, но през 2006г. той беше свален от конвейра, поради слабия интерес към него.

Причината за малкото продажби вероятно не са ефективността и качествата на модела, а по-скоро настроенията на клиентите, които доскоро не обръщаха внимание на електрическите превозни средства, но в момента ситуацията е на другия полюс и съвсем нормално Peugeot отново се завръщат на този пазар.

Според френската компания, новият и E-Vivacity е идеалният градски електроскутер, който ще се появи на пазара през 2011г. Показателите на прототипа са равностойни на тези при 50-кубикови модели, но в същото време е много по-пъргав от тях, тъй като максималният му въртящ момент е наличен още при 0об/мин.

Peugeot E-Vivacity използва литиево-йонна батерия с кобалт, поставена под багажника, освобождавайки цялото пространство в него за заключващото устройство и каската. С енергията в батерията може да се измине разстояние между 80 и 100км., а презареждането се осъществява в стандартен контакт за 4 часа, като 80% от нея се възстановява след 2 часа.

Електрическият скутер може да развива максимална скорост от 45км/ч., а според направени проучвания, изминаването на 100км. с него излиза скромните 0.4 евро. При среден годишен пробег от 4 000км. (какъвто обикновено е пробегът на 50-кубиков скутер),  E-Vivacity консумира енергия за 16 евро и отделя 0гр/км. СО2 емисии.
Галерия Peugeot E-Vivacity
Peugeot отново на пазара на електроскутери
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg