Автор: admin
Публикувано на: 06.08.2008 15:11:22

Рейтинг:

Персонален

Японската компания Toyota Motor Corporation представи нов вид превозно средство наречено Winglet и действащо на принципа на нашумелия в последно време Segway.

Winglet се състои от корпус, плоска част с размерите на лист хартия формат А3, върху която се намира електродвигателят, два колесника и сензори, следящи постоянно положението на водача. Уникалният механизъм позволява на машината да се движи в желаната от водача посока само чрез леко накланяне на тялото му.

Toyota ще предлага превозното средство в три версии (S, M и L), които се различават по цвят и големина. Габаритите на Winglet са дължина 265мм. и широчина 464мм. Височината при версията S е 462мм., при M - 680мм., а при L - 1130мм. Теглото при S e 9.9кг., при M и L -12.3кг.

Максималната скорост, с която се движи машината е 6км/ч., а разстоянието което може да измине с едно презареждане е 5км. при S и 10км. при M и L. Времето необходимо за пълно зареждане на батерията е 1 час.

Toyota планира да проведе всички възможни тестове на Winglet, преди за започне серийното му производство през 2010г. За тестовете ще сътрудничат международното летище в Нагоя и морският курортен комплекс Лагуна Гамагори, намиращи се в Япония.

Галерия Toyota Winglet
Персонален транспорт от Toyota
Персонален транспорт от Toyota
Персонален транспорт от Toyota
Персонален транспорт от Toyota
Тагове: Toyota, Winglet, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg