Автор: admin
Публикувано на: 07.12.2008 23:41:54

Рейтинг:

Оригинален

Ако някога сте мечтали да притежавате мотоциклет Ferrari, то сега ви се предоставя  уникална възможност. Това не е поредният байк самоделка, а единственото оригинално Ferrari на две колела, което е дело на David Kay Engineering.

През 1990г. Дейвид Кей писал до сина на Енцо Ферари – Пиеро, с молба за позволение да създаде мотоциклет в памет на баща му. Пиеро одобрил идеята и дал своето съгласие, байкът да носи емблемата на Ferrari.

Конструирането и изграждането на мотоциклета е отнело на Дейвид цели 3 000 часа, като той е завършил проекта си през 1995г. Машината се задвижва от ръчно изработен четирицилиндров, 900-кубиков двигател, с мощност 105к.с. Байкът е с тегло 172 килограма и развива 265км/ч.

Оригиналният мотоциклет Ferrari е със стоманено шаси, алуминиева рама, специално конструирана изпускателна система, цифров инструментален панел, спирачки Brembo, 17-инчови джанти Astralite и два WPS амортисьора отзад.

Байкът, който досега е бил собственост на своя създател е в перфектно състояние, но Дейвид смята, че е дошло време да се раздели с него. На 20-ти този месец ще стартира наддаването за уникалния мотоциклет, като началната му цена ще е 300 000 щатски долара.

Галерия Ferrari MC
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg