Автор: admin
Публикувано на: 05.08.2010 23:24:33

Рейтинг:

Новозеландецът Хейдън Алън, който преди 5 години е претърпял ужасна катастрофа с мотоциклет, в следствие на която останал с парализирани крака, е започнал буквално нов живот, благодарение на роботизирани крайници на фирмата Rex Bionics.

След инцидента, лекарите успели да спасят по чудо живота на Хейдън, но му заявили категорично, че той никога повече няма да може да ходи. За негово щастие обаче, те не се оказали съвсем прави, защото изобретението REX, съкратено от Robotic Exoskeleton, вече му позволява отново да движи краката си.

Хейдън Алън по професия е механик и през последните 5 години му е било изключително трудно да изпълнява своите задължения, както на работното си място, така и вкъщи. Той споделя, че винаги ще помни момента, когато за първи път е използвал роботизираните крака REX, тежащи само 32кг.

Устройството се контролира изключително просто, посредством джойстик, като до края на годината ще влезе в масово производство. Първоначално ще се предлага само в Нова Зеландия, но догодина ще бъде лансирано и на чужди пазари. Цената на REX е 150 000 новозеландски долара, което е около 82 500 евро.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg