Автор: admin
Публикувано на: 28.11.2008 11:00:47

Рейтинг:

Norton
През октомври тази година, бизнесменът Стюарт Гарнър закупи правата на популярната британска марка Norton и вече е започнал изграждането на нова фабрика в близост до Донингтън Парк, където ще е и седалището на компанията.

В момента Norton работи усилено върху новия си стрийтфайтър Commando, който ще се появи през идната година, като същевременно от компанията обявиха, че през 2009г. ще възобновят участието си в надпреварата Isle of Man TT.

Байкът, който Norton подготвят за състезанието е наречен NRV588, а пилотът, който ще го кара е небезизвестният син на Роберт Дънлоп и племенник на Джоуи Дънлоп – Майкъл. Последното участие на британската компания в Isle of Man TT е през далечната 1992г., когато именно техният пилот Стип Хислоп финишира първи.

Norton NRV588 се задвижва от революционен двигател Wankel, който е с два ротора. Неговият работен обем е 588-куб.см., а мощността му е 170к.с. при 11 500об/мин. Благодарение на използваните алуминиеви и карбонови елементи за направата на байка, неговото тегло е едва 130кг.
Галерия Norton NRV588
Norton се завръща в Isle of Man TT през 2009
Тагове: Norton, Isle of Man TT, NRV588
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg