Автор: pavel
Публикувано на: 20.04.2011 22:20:30

Рейтинг:

Милен

Истински спектакъл се разигра в град Търговище миналата неделя, на възкръсналата мотописта „Аврам Топалаов”. Първи стана безспорният фаворит за титлата Милен Манев, който спечели  и първия кръг от шампионата, провел се в град Браила-Румъния. Той показа безгрешна езда и не остави шанс на съперниците си, а второ място зае румънският състезател Фанел Попа.

В състезанието взеха участие също шуменците Стоян Стоянов и Чавдар Чернев. Стоян, който в последните си изяви не успяваше да се нареди сред първите, този път показа истинските си възможности, качвайки се трети на стълбицата на победителите. Той демонстрира умения и хъс в битка с основните фаворити - търговищкият състезател Милен Манев  и румънците Фанел Попа и Тома Александру. Другият шуменец Чавдар Чернев в зрелищен двубой със Стоян загуби равновесие и падна, което го нареди на петото място. Той  обаче не изневери на стила си и успя да създаде едни от най- атрактивните серии в състезанието.

След 16 години застой, търговищката мотописта стана отново домакин на кръг от републиканско първенство. Лицензът й беше връчен на церемония лично от председателя на БФМ Богдан Николов, като присъстваха редица официални гости, сред които и кметът на гр.Търговище. На церемонията стана ясно, че амбициите са пистата да получи лиценз от Международната федерация по мотоциклетизъм и на нея да се провеждат състезания от световно равнище.

Трети кръг ще бъде проведен в Браила на 7-ми май, а четвъртият кръг ще бъде отново в Търговище на 15-ти май.

Тагове: Спорт, Спидуей
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg