Автор: admin
Публикувано на: 07.04.2010 12:02:05

Рейтинг:

K-Way
За разлика от футуристичния трайк Honda 3R-C, който все още е само проект и надали скоро ще влезе в производство, италиански компании вече са създали прототип на покрита триколка, която в близко време ще има и сериен модел.

Разработването на K-Way Motus е стартирало още през 2006г. от Лабораторията по мехатроника в Торинския университет, а по-късно в създаването му са се включили компаниите Actua Srl и TTW Srl, както и предприемачът Марко Балионе.

Дизайнът на триколката пък е дело на Фабрицио Джуджаро, а структурата на каросерията е изработена от специален плат и карбонови елементи. Моделът е един от претендентите за наградата Progressive Automotive X Prize, която е в размер на 10млн. щатски долара.

K-Way Motus взема завоите чрез накланяне до 45 градуса, а максималната скорост е ограничена на 250км/ч., от съображения за сигурност. За задвижване се използва хибридна технология, състояща се от 850-кубиков двигател, взаимстван от Gilera GP800 и електромотор.

Агрегатът с вътрешно горене се използва само за задното колело, а електрическият - за предните две. Триколката изминава 25км. само на електричество, а в комбиниран цикъл с 1 литър гориво може да карате цели 44км.
Галерия K-Way Motus
Тагове: K-Way Motus
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg