Автор: admin
Публикувано на: 10.06.2008 14:46:23

Рейтинг:

Иновативен

Електрическо градско ATV е един от най-любопитните модели, представени на конкурса за иновации в областта на дизайна на превозни средства Michelin Challenge Design. Куадът C-NaptiK е предложен от дизайнера с руски произход Коби Гуруич.

C-NaptiK е с единична електрическа батерия, задвижваща четири независими един от друг електромагнитни мотора, по един за всяко колело. Предната и задната ос на нестандартната машина дават възможност за увеличаване и намаляване на колесната база в зависимост от пътя. По този начин C-NaptiK може да има висок център на тежестта и по-висока маневреност в града или нисък център на тежестта и повече стабилност на магистралата. Управлението е подобно на мотоциклетното и позволява лягане в завоите.

Футуристичното ATV се управлява изцяло чрез система "Fly-by-wire". Бордови компютър и модем контролират физическото състояние и маневрирането на куада, позволявайки също така задействане на екстри като автопилот, автоматично спиране на червено и на пешеходни пътеки, и избягване на сблъсъци с други участници в движението.

Допълнителни екстри, допринасящи за повишаване на сигурността са яке за водача, което е с въздушна възглавница, автоматични мигачи, включващи се при завой, и светодиодни фарове. Предвидена е и възможност за включване на звуков генератор, произвеждащ мотоциклетен звук за ранно предупреждаване на разсеяни пешеходци.

Галерия C-NaptiK
Иновативен градски куад прикова погледите на конкурс
Иновативен градски куад прикова погледите на конкурс
Иновативен градски куад прикова погледите на конкурс
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg