Автор: admin
Публикувано на: 30.03.2010 12:00:06

Рейтинг:

Icon
Компанията Icon Motorcycles е решила да създаде един много специален мотоциклет, с който да почете паметта на легендарния пилот Бари Шийн. От него ще бъдат произведени 52 броя, символизиращи годините, на които Бари е починал.

Създател на така наречения Icon Sheene е британецът Андрю Морис, който споделя: „Бари Шийн беше герой за мен и за много други хора. Смятам, че мотоциклетът е чудесен знак на почит към един прекрасен човек, и аз съм много щастлив, че бях подкрепен от семейството си за този проект”.

Въпреки че двигателят на мотоциклета е от старо Suzuki GSX 1400, той е претърпял коренна промяна и е получил доста подобрения довели до увеличение на мощността му на 250к.с. Така например буталата са Wiseco, охладителната система е Garrett, а управлението се извършва от софтуер на Bosch.

Други отличителни черти, с които може да се похвали Icon Sheene са изцяло алуминиевите рама и резервоар, карбоновите джанти и външни панели, ръчно изработената изпускателна система от неръждаема стомана и др.

Разбира се, подобен мотоциклет не би могъл да е по джоба на всеки, тъй като в противен случай нямаше да е толкова специален. Цената на Icon Sheene е 120 000 евро, което го превръща в една от най-скъпите двуколесни машини в света.
Галерия Icon Sheene
Icon Sheene отдава почит на Бари Шийн
Icon Sheene отдава почит на Бари Шийн
Icon Sheene отдава почит на Бари Шийн
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg