Автор: admin
Публикувано на: 15.04.2008 11:05:02

Рейтинг:

Honda

Скутер Honda Forza и автомобил Honda Odyssey бяха тестовите машини, с  които в японската префектура Точиги изпробваха разработваната от доста  време насам система за осигуряване на безопасно управление на  транспортните средства (Driving Safety Support System). Целта на системата е да сведе риска при управление на автомобил или мотоциклет до минимум.

Проектът вече е в своя четвърти стадий, който предвижда практическото  прилагане на новите технологии. Принципът на действие на системата се  базира на мрежа от инфрачервени датчици, които се поставят над пътя и  предават радиосигнал до навигационни устройства, вградени в панела с  командните прибори на автомобила или мотоциклета. Така водачите ще бъдат  предупреждавани своевременно за пътната ситуация.

Системата ще информира шофьорите за опасно приближаващи превозни средства, сблъсъци и катастрофи, както и за пешеходци, пресичащи  неправилно или в участък с намалена видимост. По този начин ще могат да се избегнат инциденти по невнимание, разсеяност или неправилна преценка на пътната ситуация.

Honda тества японска система за сигурност по пътищата
Honda тества японска система за сигурност по пътищата
Honda тества японска система за сигурност по пътищата
Honda тества японска система за сигурност по пътищата
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg