Автор: admin
Публикувано на: 22.05.2008 11:41:54

Рейтинг:

Два

Yamaha представи два интересни скутера-реплики в Испания. Единият е вариант на модела JogRR, боядисан в цветовете на мотоциклета на най-популярния испански състезател в MotoGP в момента - Хорхе Лоренсо. 50 кубиковата машинка изглежда досущ като 800 кубиковия байк на Лоренсо, оцветен в синьо-бялата гама на отбора Fiat Yamaha и дори носи неговия номер 48.

Скутерът е пуснат специално, за да подчертае успехите на Лоренсо, който миналата година се състезаваше с 250 кубиков мотоциклет, а през тази жъне успехи и в кралския клас на MotoGP. Моделът JogRR е избран, защото максимално отговаря на духа на "големите Ямахи".

Макар 50 кубиковият двигател с водно охлаждане да не е и наполовина мощен колкото мотор със същия обем и въздушно охлаждане, скутерът се отличава с много добра управляемост и маневреност. Мощността му е 2,12 кВт, а максималният въртящ момент - 2,97 Нм. Предната спирачка е дискова, а задната - барабанна. Теглото на JogRR е 79 кг., а клиренсът - 132 мм. Резервоарът побира 5,5 литра. Цената на JogRR в Европа е около 2 000 евро.

Вторият представен скутер-реплика е от модела Aerox, изпълнен в стила на другата популярна серия от мотоциклетни състезания - World Superbike. Той е "одрал кожата" на байка на Нориюки Хага. Хага е бил 26 пъти на почетната стълбица в сериите на WSBK, но никога не е заемал първо място.

Създаденият за феновете на World Superbike Aerox има едноцилиндров, двутактов двигател, с водно охлаждане и обем от 49 куб. см. Мощността му е 2 кВт, а максималният въртящ момент - 3,7 Нм. Резервоарът на скутера е с обем 7 литра. Спирачките и отпред и отзад са дискови, с диаметър 190 мм. Теглото на Aerox-a е 92 кг., клиренсът - 185 мм., а цената в Европа - около 2300 евро.

 

Тагове: Yamaha, Yamaha Jog, Yamaha Aerox
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg