Автор: admin
Публикувано на: 04.03.2010 12:16:15

Рейтинг:

Два
Швейцарската компания Quantya представи два нови модела двуколесни превозни средства, задвижвани от електродвигатели, чиито дебют се е състоял на ежегодното мотоизложение Swiss-Moto в Цюрих.

Моделите са скутерът Squter P1 и офроуд байка за подрастващи ММХ Junior Bike. И двете машини ползват идентичен електрически двигател, енергията за който се доставя от литиево-полимерни батерии.

Според производителя, Squter P1 е в състояние да развива 80км/ч. и да изминава 70км. без да е необходимо презареждане, докато максималната скорост при  ММХ Junior Bike е 45-48км/ч., а за диапазона му се казва следното „Толкова, колкото ви е необходимо, за да се забавлявате с модела в задния си двор или градина”.

Компанията Quantya е единственият швейцарски производител на мотоциклети, който се занимава с разработка на широка гама двуколесни превозни средства, задвижвани от електрическа тяга.

Всъщност за Quantya писахме съвсем скоро, като поводът беше нейният електрически мотоциклет за сняг, Quantya M, който за момента е само прототип. Най-големият проблем при него е свързан с батерията му, която се изтощава прекалено бързо, заради ниските температури.
Два нови електромодела от Quantya
Два нови електромодела от Quantya
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg