Автор: pavel
Публикувано на: 13.02.2011 21:34:47

Рейтинг:

Дървени

До момента сме ви показвали множество мотоциклети в реални размери, изработени от дърво, като някои от тях дори могат да се карат, но никога не бяхме попадали на колекция от скулптури на дървени байкове.

Произведенията на изкуството, които виждате на снимките, са дело на украинеца Вячеслав Воронович, които е фен на моторите още от училище, като за първи път управлява мотоциклет в седми клас.

Детската мечта на Вячеслав е да си купи свой собствен байк, но до момента така и не е успял да събере пари. Въпреки това, интересът му към двуколесните машини не е намалял, а дори напротив.

Паралелно с любовта си към мотоциклетите, младият украинец е почитател и на дърворезбата, като е създавал различни видове миниатюрни фигурки. В последствие обаче, Вячеслав решава да съчетае в едно двете си хобита, от където се ражда и идеята му да създава малки скулптури на мотоциклети.

Идеята споходила Вячеслав преди година, докато разглеждал миниатюри на мотоциклети от желязо по интернет, и той решил да се пробва да ги прави от дърво в мащаб 1:12. Както и сами можете да се убедите, резултатът е доста добър, но украинецът споделя, че му е изключително трудно да прави малките детайли, като често се налага да ги изработва по няколко пъти, докато се получи както трябва.

До сега Вячеслав Воронович е създал от дърво три чопъра, които изработва по свой вкус и два спортни байка - Honda CBR1000RR и Suzuki GSX-R600. В момента той работи по скулптура на Honda VT1300 CS, като за този проект използва нова технология на изработка.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg