Автор: admin
Публикувано на: 03.06.2009 23:48:47

Рейтинг:

Dainese

Екипировката е неразделна част от ежедневието на мотоциклетистите, тъй като тя е единственото нещо, което може да ги предпази при евентуално настъпване на произшествие. Поради тази причина, всеки, решил да управлява или просто да се вози на мотоциклет, не трябва да прави компромиси, а да се снабди с възможно най-доброто предпазно облекло, преди да яхне мотора.

Световен лидер в областта на мотоекипировката е италианската компания Dainese, основана през 1972г. от Дино Дайнезе, който и до ден днешен е неин президент. Освен това, под тази марка се произвежда също облекло за планинско колоездене, водни спортове и ски спускане.

Един от основните критерии за това дали даден продукт е качествен или не, е от какви хора се използва. В този ред на мисли, Dainese е безспорният лидер сред производителите на екипировка за мотоциклетисти, тъй като на тази марка залагат и са залагали имена като Валентино Роси, Макс Биаджи, Трой Бейлис, Кевин Шванц, Джакомо Агостини, Бари Шийн и още много други шампиони от света на мотциклетните спортове.

Първоначално Dainese е произвеждала само кожени панталони за мотокрос, но малко по-късно е започнала да предлага и панталони за ежедневно ползване от мотоциклетисти. Първият световен шампион с екипировка на италианците е немецът Дитер Браун, който триумфира в световния шампионат по мотоциклетизъм през 1974г., в клас до 125куб.см.

През 1976-та легендарният 15-кратен световен шампион Джакомо Агостини избира Dainese да се грижи за неговата екипировка, с което марката бързо става популярна по цял свят. В края на 70-те години, разработчиците на компанията изобретяват протектор за гръбначния стълб, спасил множество човешки животи, а през 1980-та започва производството на ръкавици за мотоциклетисти.

С всяка изминала година, Dainese продължава да разработва нови и иновационни продукти за защита на мотоциклетисти, повишаващи значително тяхната сигурност. Компанията е една от първите, които интегрират в изделията си карбонови защитни компоненти, за да намалят теглото им, а от няколко години италианците си партнират успешно с космическата агенция NASA и Масачузетския технологичен институт.

Ако сте решили, да си купувате мотоциклет или вече сте запален байкър, то непременно се снабдете с качествена екипировка, защото тя може да Ви предпази от сериозни наранявания и дори да спаси Вашия живот. От написаното по-горе разбирате, че Dainese е един перфектен избор за мотоекипировка, като цялата гама продукти на марката може да разгледате в сайта на тунинг център Overdrive и да закупите на адрес автомагистрала “Тракия” 1-ви километър, в посока Пловдив.

Свали и разпечатай своя талон за 7% отстъпка в Overdrive от тук!

Галерия Dainese
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg