Автор: pavel
Публикувано на: 29.03.2011 12:06:01

Рейтинг:

Чавдар

Шуменецът Чавдар Чернев не остави шанс на съперниците си и спечели всички серии на състезанието по спидуей в румънския град Сибиу в събота (26-ти март). Нашият състезател показа истинско майсторство и хъс, оставяйки назад румънските асове Тома Александру, който беше първи в местното първенство за миналата година, и Флорин Попа.

Това състезание е първото за сезона  по този зрелищен спорт. Чавдар нямаше слаба серия и респектираше съперниците си с характерния си изключително атрактивен и агресивен  стил.

В надпреварата взеха участие още двама български състезатели, представяйки се изключително достойно. Назад остана Милен Манев, който е българският най-силен състезател и фаворит за първите места навсякъде в Европа. Той имаше проблеми с настройките на неговия основно ремонтиран в Италия мотор GM.

Всеки един ремонтиран мотор крие изненади в настройките и адаптацията по пистите, сподели с нас Милен, но ни гарантира че това няма да е за дълго и, че скоро ще започне да ни радва с блестящите си изяви.

Другия шуменец Стоян Юриев също остави назад румънските си съперници в някои от сериите. Поради злополучно падане обаче той не можа да ни зарадва с по-предно класиране. За наша радост  падането се оказа без последствия нито за него, нито за мотора му. Участието му направи впечатление с прекрасно изглеждащите и поддържани мотоциклети - истинска наслада за окото на почитателите. Стоян прави сериозна заявка за бъдещи успехи.

Добрата новина е, че БФМ отново започна да регистрира състезатели от този спорт. В сътрудничество с румънската федерация се очаква да се получи едно изключително атрактивно и зрелищно първенство. Първото състезание на нашите момчета, под български флаг, ще се състои съвсем скоро на 2-ри април в румънския град Браила. Следва българско домакинство на  славната писта в Търговище на 17-ти април. Всички ние, почитателите на този спорт, очакваме с огромно нетърпение тези прояви, пожелавайки успех на българските състезатели.

Читателски коментари

fen - 2011-03-30 22:02:11 0 отговори

fen -

много добри снимки.Добре че се намери някой, който да пише и за този атрактивен спорт. Останали са още ентусиасти. Браво!!!

toni - 2011-03-30 20:59:33 0 отговори

toni -

toy e nay nay dobriq

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg