Автор: admin
Публикувано на: 16.04.2009 11:58:21

Рейтинг:

Британският
Правителството на Великобритания актуализира списъка с мотоциклетните каски, оценявани по рейтинга за безопасност, като въведе още 28 модела. От всички нови шлемове, експертите са дали най-висока оценка от 5 точки само на четири модела - Bell M5X, Marushin Samura, Nitro N1700 VF и Shark RSX.

Девет каски са получили оценка 4. Това са AGV K3, Box BX5 Hurricane, Duchinni D701, фирмената Kawasaki Ninja, Marushin Ikusa, Marushin Shivan, Nuvo SP2, Shark S650 и X-Lite X1002. Шлемовете с оценка 3 са 8, тези с двойка са 3, а моделите KBC Magnum, KBC TK8, RST PC1S и Vemar VSSEV са поличили само една точка, по отношение на сигурност.

Оценяването на каските е проведено по системата SHARP (Safety Helmet Assessment and Rating Programme), която британското правителство въведе през юни миналата година. Нейната цел е да оцени моделите по надеждност и да даде представа на клиентите какво купуват.

Според разработчиците на програмата, въвеждането на рейтинга трябва да насърчи производителите на мотоаксесоари да отделят по-голямо значение на сигурността при създаването на своите продукти, тъй като предназначението на каските е да предпазват главите на хората, а не да ги красят.

В резултат на въвеждането на системата за рейтинг е намалял броят на жертвите след злополуки във Великобритания. Причината е, че хората вече задължително питат колко точки има избраният от тях шлем и ако са малко, се ориентират към друг по-надежден.
Британският рейтинг за сигурност на каските оцени нови модели
Тагове: SHARP, каски, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg