Автор: admin
Публикувано на: 17.11.2010 11:59:59

Рейтинг:

Bosch
Инженерите на Bosch не си дават и ден почивка, що се отнася до подобряване на сигурността на превозните средства. Наскоро от немската компания разкриха информация за последното поколение на ABS системата си за мотоциклети.

Първият мотоциклет с ABS се появява през 1994г., като тогава системата е била много близка до тези на автомобилите, както по технология, така и по габарити и тегло. Поради това, разработчиците на този вид продукт постоянно търсят начини за намаляване на тези два параметъра.

С течение на времето и напредването на високите технологии, габаритите и теглото на ABS постоянно биват намалявани, но деветото поколение на технологията на Bosch определено е нещо невиждано до момента.

Гениалността на немските инженери е успяла да намали с цели 50% габаритите на последния им ABS, в сравнение с тези на настоящия, а теглото вече е около 1.5кг. Благодарение на това, системите ще могат да се монтират безпроблемно дори и на малки скутери.

Последното е от изключителна важност за безопасността, тъй като според проучвания от общо 52.5 млн. произведени мотоциклета в света през 2010-та, едва 1% от тях имат ABS, докато процентът на двуколесните превозни средства с такава система и работен обем на двигателя над 250куб.см. е 16.

Според друго изследване на специално създадената за целта немска организация GIDAS, 47% от инцидентите с мотоциклети са могли да бъдат предотвратени, ако те са разполагали с ABS. Проучване на шведските власти пък е доказало, че 38% от всички наранявания и 48% от всички смъртни случаи, свързани с катастрофи с мотори, също са могли да бъдат предотрватени с наличието на такава система.
Галерия Bosch ABS 9
Bosch готови с девето поколение на ABS за мотоциклети
Bosch готови с девето поколение на ABS за мотоциклети
Bosch готови с девето поколение на ABS за мотоциклети
Bosch готови с девето поколение на ABS за мотоциклети
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg