Автор: admin
Публикувано на: 18.10.2009 22:19:18

Рейтинг:

BMW

Още през лятото стана известно, че Kawasaki разработват система за нощно виждане за мотоциклети, която да се появи с модел 2010 на GTR1400. Това вероятно е подтикнало и други компании да започнат работа по такава технология.

До момента обаче, нито един мотопроизводител не е представил готов продукт, който сполучливо да е интегриран на мотоциклет, а първото подобно предложение идва от 34-годишния Дарън Хейли, работещ за световния лидер в термовизионната технология - Flir.

Хейли е оборудвал своето BMW R1150GS с разработената от него самия система за нощно виждане, като технологията се състои от инфрачервена камера, устойчива на удар и атмосферни влияния, и бордови GPS екран, служещ за визуализация. Системата позволява да се засичат обекти в тъмното, които дори не са осветени.

В момента Хейли продължава да развива и усъвършенства своето изобретение. Той смята, че ако някой от водещите мотопроизводители реши да вкара неговата система в серийно производство, то цената и до крайния потребител не би надвишавала 2 000 щатски долара.

BMW R1150GS получи система за нощно виждане
BMW R1150GS получи система за нощно виждане
Тагове: BMW, BMW R 1150 GS
Читателски коментари

Анонимен 2009-10-19 11:59:34 0 отговори

Анонимен

А бе аз за 2 000 долара ще си купя цял мотор.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg