Автор: admin
Публикувано на: 01.12.2009 11:51:26

Рейтинг:

Ще
Вероятността Toyota да започне да произвежда мотоциклети не е голяма, като се има предвид, че концернът притежава около 5% от акциите на Yamaha Motor, но все пак си заслужава да се обърне внимание на концептуалния кросов модел, който Toyota показа на тунинг изложението SEMA 2009 в началото на ноември.

JGR-Toyota Motocross Bike е базиран на Yamaha YZ450F, но всъщност е запазен само неговият двигател, който обаче е претърпял леки подобрения по системите за охлаждане и впръскване на горивото.

Идеята за създаването на кросовия модел и самото му разработване, което е отнело около 100 часа човешки труд, са на Joe Gibbs Racing. Това е подразделение на Toyota, което участва в американските серии НАСКАР и има отдел за специализирана подготовка на двуколесни превозни средства.

Концепцията има изцяло ново шаси, изработено от титан и карбон, а задното окачване е коренно променено, като мотоциклетът е получил ново рамо, с надпис Toyota върху него. Изпускателната система също е нова, а страничните панели, резервоара, калниците и джантите са карбонови.
Ще видим ли кросов мотоциклет от Toyota?
Тагове: Toyota, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg