Автор: admin
Публикувано на: 08.11.2009 19:42:37

Рейтинг:

Сезонът
Днес на пистата Рикардо Тормо във Валенсия се проведе последният кръг от тазгодишното издание на шампионата MotoGP, като победител в него стана пилотът на Honda Repsol и любимец на местната публика Дани Педроса.

Въпреки че Валентино Роси си осигури титлата, която е девета в неговата кариера, още миналия кръг, днес феноменалният италианец също кара отлично, но малко не му достигна, за да се окичи с успех, а финишира на втора позиция, 2.6сек. след Педроса.

Съотборникът на Роси в тима на Fiat Yamaha, Хорхе Лоренцо, завърши трети и то на по-малко от 3 стотни от секундата зад Доктора. Четвъртото място остана за Колин Едуардс от Yamaha Tech 3, следван от Ники Хайдън (Ducati) и Тони Елиас (Honda Gresini).

Както вече  споменахме, световен шампион през този сезон е Валентино Роси, с актив от 306т. Втори в крайното класиране се нареди Лоренцо с 261т., а благодарение на днешната си победа Дани Педроса натрупа 234т. и зае третото място, докато основният му конкурент, Кейси Стоунър, отпадна и остана само с 220т.
Сезонът в MotoGP завърши с победа на Дани Педроса
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg